Ik heb zelf als volwassene de diagnose ADD gekregen, waardoor alles in eens heel logisch werd.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van ADD heb ik onlangs de opleiding tot AD(H)D coach met succes afgerond.

Ik heb na mijn diagnose een traject cognitieve gedragstherapie gedaan en in een praatgroep AD(H)D gezeten. Welke mij geholpen hebben dat waar ik tegenaan liep te analyseren.

Ik ben vervolgens mijn zoektocht naar mezelf gestart maar ook naar wat voor mij de ideale oplossing zou zijn met betrekking tot mijn diagnose ADD.

En zo ben ik vervolgens de opleiding tot AD(H)D coach gestart. Een hele mooie win-win situatie. Ik kon er veel van leren, maar ook mijn kwaliteiten versterken en uiteindelijk deze ook gaan inzetten om andere mensen te gaan helpen die ook hinder ondervinden van de kenmerken die typisch bij AD(H)D horen.

Ik heb als ervaringsdeskundige een andere kijk op de diagnose AD(H)D gekregen tijdens de opleiding.

Ik zag de diagnose in eerste instantie alleen maar tot een enorme grote last. Maar niks bleek minder waar te zijn.

Ik heb tijdens mijn opleiding geleerd hoe onze brein werkt en hoe wij anders zijn met betrekking tot onder andere de verwerking van prikkels. En dat de kenmerken die bij AD(H)D horen juist een enorme toegevoegde waarde hebben op mijn leven, zolang ik ze maar op de juiste manier en op de juiste plek inzet.

Want zeg nou zelf, wie kan er nou zo ontzettend goed creatief, impulsief out of the box denken, zoals wij dat kunnen? En wij zitten altijd vol met ideeën en oplossingen.

Ik ben van mening dat het blijven focussen op problemen en oude gewoontes/gedachtepatronen je niet laten groeien. We zullen ze zeker bekijken maar dan vanuit een positieve mindset. Door de kijken vanuit dat waar jij goed in bent en dat waar jij blij van wordt, ontstaat er beweging en zullen ze op den duur minder complex en milder gaan aanvoelen.

Het er helemaal niet naar kijken levert uiteindelijk toch pijn op, want ze zullen op de loer blijven liggen. En vroeg of laat zullen ze toch de kop op steken of jou in je onbewuste in de weg gaan zitten.

Zet 10 mensen bij elkaar en iedereen is anders. Omdat iedereen de diagnose AD(H)D ook weer anders doet, bied ik op het gebied van AD(H)D coaching op maat aan.

Ben je benieuwd naar mijn manier van coachen, neem gerust vrijblijvend contact met mij op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dan kunnen we samen kijken naar dat wat bij jou past en wat voor jou werkt.