De betekenis van spaghetti….

Stilte om me heen maar drukte in mijn hoofd.

Kinderen naar school, manlief aan het sporten en straks werken… De ideale omstandigheden om eens lekker los te gaan op alles wat ik wil gaan doen. Maar dan komt het gevoel van lood in mijn gehele lijf… Ik voel me vandaag zo ontzettend chaotisch. Ik wil nog zoveel doen vandaag, maar mijn hoofd is vol en ik heb geen energie. Ik heb gewoon geen fut. Ik ben gewoon moe, op, kapot, futloos…. Blehhhhh. Het liefst plof ik op de bank, zet een leuke serie aan, neem er een pak koek bij en een pot thee en als kers op de taart… een heerlijke warme deken waar je zo in weg kan kruipen.

Maarrrrrrr……….. dan blijft de was liggen, het aanrecht vol vaat en most of all… mijn hoofd blijft vol met gedachten.

Vandaag de dag geef ik er maar aan toe dat mijn hoofd door die gedachten aanvoelt als een bord spaghetti.

….. Een perfecte omschrijving van een dag uit mijn leven 2 jaar geleden.

Sinds een paar jaar heb ik de diagnose ADD gekregen. Sindsdien zijn er heel veel puzzelstukjes op hun plekje gevallen. Die gaven mij heel veel inzichten maar echt tot een oplossing kwam ik toen niet.  Ik vond het wel een fijn idee om die stempel te krijgen van ADD. De versie van ADHD maar dan zonder de hyperactiviteit. Nooit geweten dat het beestje een naampje geven zo een verlichting teweeg zou kunnen brengen. Super blij met mijn diagnose omdat er heel veel puzzelstukjes op hun plek vielen en ook voelde een boel dingen opeens als heel logisch.

Wat een inzicht gaf mij die diagnose, maar ook schrik. Wat nu? Wat betekent deze diagnose naast de verlichting voor mij in de toekomst?

Nog meer gedachten erbij in mijn hoofd… om gek van te worden. Ik werd er jaren terug al eens gek van…. Met als resultaat toen een burn-out. Ik melde me dan ziek op mijn werk, bleef een paar weken thuis waarna ik weer aan het werk ging en mijn oude leventje weer oppakte. Dezelfde structuur, dezelfde gewoontes, dezelfde weg om vervolgens weer in een burn-out te komen. Zo heb ik het zeker 20 jaar volgehouden.

Mijn laatste psycholoog zei … Best knap van jezelf dat je het al 20 jaar zo volhoudt. Ik was blijkbaar een doorzetter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *