Learn to listen to your body ….

mde

Just learn to listen to your body to hear what it is telling you…

Een vol hoofd…. Dat mijn hoofd een paar jaar geleden steeds zo vol zat met gedachten maar er niks uit mijn handen kwam was een van de kenmerken die paste bij mijn diagnose ADD. Een hoop opheldering maar ook heel veel vragen kwamen mee bij het krijgen van de diagnose.

Wel medicatie, geen medicatie, hoe gaat mijn toekomst eruit zien, begrip, onbegrip, begrijpen, niet begrijpen…. Kortom een soort van nieuw paniek gevoel.

Mijn beeld bij de diagnose ADD was … Okay nu heb ik dus de bevestiging dat ik dus anders ben. Met de vraag erbij …. Hoe nu verder met al mijn symptomen?

Vermijden van drukke situaties…. Nog een kenmerk die bij ADD past… Sinds de diagnose begreep ik ook opeens waarom ik me dus niet kan concentreren bij het werken in een kantoortuin of bij het lezen van een boek in de huiskamer wanneer manlief tv aan het kijken was, mijn dochter aan het spelen was en mijn oudste thuis kwam en graag haar verhaal kwijt wilde. Ik kon niet schakelen van focus naar aandacht voor iets anders.

In mijn carrière als management assistente werkte ik meestal in een kantoortuin of met meerdere mensen op een kamer. Ik raakte geïrriteerd wanneer ik bezig was met het uitwerken van een notulen en die telefoon weer ging of een collega aan mijn bureau kwam om iets te vragen. Met als resultaat een sacherijnig antwoord of het uren doen over het uitwerken van een simpele notulen.

Thuis reageerde ik dan ook geërgerd wanneer ik met iets bezig was en iemand aandacht vroeg. Zat ik eindelijk ergens in met mijn volledige concentratie werd ik er weer uitgehaald en lukte het mij gewoonweg niet om weer terug te gaan in die focus.

Stap voor stap….De signalen die mijn lijf steeds aangeeft begin ik steeds beter te leren kennen. De irritatie in mijn lijf is ook een signaal….. het resultaat van mezelf steeds onderdompelen in situaties waar ik niet goed mee om kon gaan.

Waarom zou mijn psycholoog het dan nog steeds zo knap vinden dat ik het al 20 jaar volhield?

Instagram bericht 32.

Just learn to listen to your body to hear what it is telling you…

Stap voor stap leer ik te voelen wat er in mijn lijf gebeurt en dat te herkennen, de signalen leren te begrijpen en te verstaan…. En daarop vervolgens leren te anticiperen.

Ik leer lief te zijn voor mezelf, voor mijn lijf…. De enige die ik heb en daar ben ik graag zuinig op.

Luister jij naar je lijf? Weet jij wat je lijf je vertelt?

~Comfort uitbreiden door te leren luisteren naar mijn lijf.~

#herkennen #signalen #begrijpen #verstaan #anticiperen #kleine stapjes #Lifegoals #ADD #ADHD #ADHDcoach #taalvanhetlichaam #zelfkennis #communicatie #burnout #zelfvertrouwen #ruimteinjehoofd #jeenigelijf #lerenvoelen #persoonlijkegroei #gewenstesituatie #werkenaanmijnlijf #nlp #verdieping #verbinding #uitdaging #zelfkennis #nieuweidentiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *