Te druk in mijn hoofd…

 

Is het bij jou ook zo druk in jouw hoofd? Druk met vanalles.

 

Met dingen die moeten op je werk, thuis, je gezin en dan wil je ook nog tijd doorbrengen met je partner, en daardoor hou je nauwelijks… Of beter gezegd…

Geen tijd over voor jezelf.

Als partner van, ouder van maar ook voor jouw sociale leven moet alles goed lopen en bovendien er ook nog eens perfect uit zien. En daar heb je echt alles voor over.

Want ‘nee’ zeggen is een No Go, al zegt jouw lijf iets anders…

Maar dat is jouw lijf en dat negeer je gewoon. Want de kids moeten naar hun clubjes, het huishouden moet gedaan worden, er moet natuurlijk verantwoord gegeten worden en ook op tijd klaar staan voordat je partner thuis komt van het werk.

Okay, valt wel mee toch zo een dagindeling?

En dan liggen de kinderen op bed, je partner is sporten en dus me-time… Eindelijk even tijd voor jezelf…

Tijd voor de bank, kop thee, pak koek en de afstandsbediening voor je favoriete soap. Je gaat zitten en vervolgens word je op je schouder getikt door je partner, die na 2 uur sporten net weer thuis komt.

Lag je te slapen… Wordt er gevraagd? Oh nee hoor, lag naar mijn soap te kijken… Lieg ik terwijl ik in mijn ogen wrijf en zie dat het inmiddels 22.30 uur is… Mijn partner lacht en zegt… Natuurlijk lieverd, je soap is al 2 uur afgelopen…

Had dit jou ook kunnen overkomen?

Dat je zo moe bent dat je op elke plek wel in slaap kan vallen? En daar eigenlijk geen tijd voor hebt want je ‘moet‘ nog zoveel…. Maar er gewoon niks uit je handen komt?

Wat moet jij allemaal nog meer van jezelf wat in je hoofd zit? Behalve alles tot in de detail regelen voor je gezin, het huishouden, jouw verantwoordelijke functie op het werk….

Hoe lang is jouw to-do lijst?

Hoe fijn zou het zijn wanneer je geen to-do lijst nodig hebt…? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *