Wat is jouw doel voor 2019?

Wat zijn jouw plannen voor 2019?

Heb jij überhaupt een planning voor aankomend jaar?

Best grappig, in eerste instantie leefde ik per dag en eigenlijk zonder doel. Ik deed elk jaar eigenlijk steeds hetzelfde. Werken, zomervakantie, verjaardagen en de feestdagen. Al jaren hetzelfde werk en al jaren eigenlijk met de auto naar Frankrijk. Zo was er een moment dat ik me realiseerde dat ik niet eens zelf mijn leven leefde maar meer leefde op de automatische piloot en voor wat betreft mijn doelen mee ging in de ideeën van anderen.

Heel bizar eigenlijk dat ik wel altijd de vakanties van de kinderen plande. Want dan was er ruimte en tijd om dingen te doen waar anders normaliter geen tijd voor was. De zomervakantie was meestal tot in de detail uitgeschreven. Al was de bestemming wel altijd al bekend. Ik wist precies hoe laat en wanneer ik waar moest zijn en ook nog waar ik heen ging. Maar een planning voor het aankomend jaar daar deed ik niet aan.

Nu ik voor mezelf wil beginnen is een planning toch wel erg handig. Of wil ik over een jaar precies daar weer staan waar ik nu al sta? Nee, juist niet. Ik wil in ieder geval meer klanten hebben en eigenlijk ook een uitbreiding van mijn mogelijkheden. Nu kan ik in kaart brengen wat ik moet doen om meer klanten te krijgen en ook wat ik moet doen om uit te breiden aan mogelijkheden. door dit overzichtelijk te hebben levert mij meteen meer ruimte op in mijn hoofd. Ook is het van de hak op de tak springen niet meer nodig en dat geeft mij ook meer rust.

Voor het komende jaar staat voor mij op de planning het opzetten en verder uitbreiden van mijn bedrijf. Daarnaast wil ik me nog verder gaan scholen om jullie beter te helpen en te ondersteunen in jullie zoektocht terug naar zeggenschap over jouw leven.

Tja en hoe zorg je er dan voor dat ik mijn planning ga blijven volgen en niet aan het eind van het jaar “niks” heb gedaan of geen stap vooruit ben gekomen maar wel tijd en energie ergens in heb gestopt.

Ik heb voor mezelf een doel geformuleerd wat ik graag aan het eind van het jaar wil bereiken. En zoals ik al eerder had omschreven brengt het efficiëntie met zich mee om te weten waar je nu staat om jouw stappen te kunnen bedenken om bij je doel te komen.

Mijn doel is voor mezelf beginnen. Dat is natuurlijk een doel wat door iedereen anders ingevuld kan worden. Om het voor mezelf concreet te maken heb ik hem kleiner gemaakt. Ik wil eind 2019 mijn eigen bedrijf opgezet hebben in het ondersteunen van mensen en dan 16 uur per week 1 op 1 kunnen coachen en daarvoor genoeg klanten voor hebben. Daarnaast wil ik ook online gaan coachen en daarvoor een online programma gaan ontwikkelen.

Wanneer ik beide doelen voor 2019 ga inzetten neig ik wellicht meer tijd in 1 onderdeel te gaan stoppen wat ervoor zorgt dat het overzicht kwijt raakt en ik niet beide doelen ga halen voor eind 2019. Stapje voor je stapje en de focus op 1 onderdeel houdt het overzichtelijk en houdt het slagingspercentage hoger en dus succesvoller. Wat ook weer invloed heeft op mijn zelfvertrouwen.

16 uur aan coaching voor eind 2019 klinkt nog heel ver weg en wellicht nog als niet veel. Maar ik heb nu alleen oefen cliënten en ik weet dat een jaar zo voorbij kan vliegen door onvoorspelbare factoren.

Ik heb mijn doel concreet gemaakt en in stukjes verdeeld. Van mijn jaardoel, heb ik kwartaaldoelen gemaakt en van kwartaaldoelen heb ik ook maanddoelen gemaakt en zelfs daar weer weekdoelen van gemaakt. Zo zie ik wat ik wekelijks er aan kan doen om uiteindelijk eind 2019 mijn doel van 16 uur coachen voor elkaar te gaan krijgen.

Wat is jouw doel voor 2019 en hoe concreet heb jij hem gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *