Je goed voelen door goed te voelen

Misschien herken je het wel, dat je kind boos is en thuis niet te genieten is. Of wanneer je kind iets wil maar niet mag, dat je moederhart huilt van verdriet want je wil je kind graag blij zien. Niet alleen binnen het gezin kunnen zulke gevoelens optreden maar ook in je werk, privé of liefdesleven kan het allemaal gebeuren.

Ik heb jarenlang, in diverse situaties, zo geleefd. Werd ik geraakt door emoties maar lachte ik het gevoel snel weg en ging er overheen praten, om die verdomde emoties maar snel weg te kunnen stoppen. Inmiddels heb ik geleerd om bij mijn eigen gevoel stil te staan en mijn gevoel te voelen. Het is nu okay wanneer die emoties er zijn. En mijn dierbare mogen mijn emoties zien.

Het maakt mij niet meer uit dat een ander mijn emoties ziet. Het is okay wanneer andere zien wat emoties met mij doen.

Waar ik jarenlang die emoties heb weggedrukt realiseer ik me nu wat dat met mij lijf heeft gedaan. Door het niet meer weg te stoppen is er ruimte in mijn lijf ontstaan en voel ik me enorm opgelucht. Nu de druk eraf is, ben ik me beter gaan voelen.

Het is niet erg wanneer het een keer niet lukt, om bij mijn gevoel stil te staan en het niet weg te lachen… Door mezelf de ruimte te geven dat het okay is, en dan het wellicht later nog eens te proberen, leverde mij ook nog eens het inzicht op hoe ik lief naar mezelf ben geworden.

Door goed te voelen ben ik me goed gaan voelen.

Heb jij ruimte om niet boos te worden op jezelf en het jezelf te gunnen het nog een keer te proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *