Voel jij in je lijf wat je voelt?

Voel jij in je lijf wat je voelt?

Vanmorgen leek het net alsof ik niet in mijn eigen lichaam zat. Ik hoorde iemand praten, ook al was het mijn eigen stem, maar het klonk als een vreemde. Het leek net alsof ik droomde ofzo maar toch ook weer niet.

Op de automatische piloot mijn dag gestart en geprobeerd bewust mee te maken wat er allemaal gebeurde. Toen mijn kind naar school was, en ik dus het huis voor me alleen had, had ik dus mooi even de tijd om te zitten… In stilte.

In principe mediteer ik nooit bewust maar nu ging ik gewoon even zitten met mijn ogen dicht en voelen wat er nou in mijn lijf allemaal toch gebeurde.

Ik voelde me moe en een soort van leeg, maar ook was er verdriet en blijdschap. Ik ervoer ook een gevoel van vreugde tegelijk met jezelf leeg voelen. Alles was zwaar in en aan mijn lijf en ik had ook geen motivatie om maar iets te doen.

Dat ik mijn lijf probeerde te voelen, en mijn emoties, bracht mij het inzicht dat ik probeerde naar mijn lijf te luisteren. Te luisteren naar dat wat mijn lijf graag wilde maar ook juist niet wilde. En dat deze mix van gevoel okay is, dat het er is. Ik mocht van mezelf al die emoties voelen en ervaren en dat in complete stilte.

Door mezelf te vragen wat sommige van de gevoelens mij wilde zeggen ging ik een stapje dieper in mezelf. Door mijn ogen dicht te doen en alles te laten komen zoals het wilde komen ging mijn lichaam ontspannen. Ik voelde letterlijk de opgetrokken schouders zakken en mijn ademhaling werd rustiger. En daardoor werd ik ook rustiger.

De scherpte van de mix emoties werd minder en dat was echt heel erg fijn.

Doordat de scherpte minder werd ontstond er ruimte in mijn lijf en voelde ik heel intens waarom ik graag een eigen zaak wil gaan beginnen.

Het verlost zijn van alles dat moet van mezelf maar ook verlost zijn van alle verwachtingen van andere uit mijn omgeving is zo een fantastisch gevoel. Een ervaring die ik nooit eerder heb mogen ervaren en mij zoveel gelukkiger maakt. Minder stress in mijn lijf, meer geduld voor mezelf en mijn omgeving… ik wil nooit meer terug naar mijn oude leventje. Het maar constant blijven gaan en gaan en doen wat andere van me verwachten en met name wat ik van mezelf verwacht. Nee dat nooit meer. Ik ga nu voor een leven zoals ik dat wil, zoals ik dat wil gaan invullen, zoals ik dat zelf bepaal en vooral op de manier waarop ik er gelukkig van wordt. Want wanneer ik een gelukkiger persoon ben, zal mijn gezin er ook de vruchten van gaan plukken.

En dat gevoel gun ik iedereen. Iedereen die ook los wil komen van alles wat moet en wat andere proberen te verwachten van jou. Ik leef steeds meer mijn mooiste eigen leven… met de personen waarvan ik wil dat ze erbij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *