Sharon gaat ZZP

Vanaf 1 januari 2019 ga ik voor mezelf beginnen.

Waarom ik voor mezelf ga beginnen?

Ik ben altijd werkzaam geweest als managementassistente. Vanaf mijn 19e ben ik begonnen als administratiefmedewerker en zo doorgestroomd naar uiteindelijk de functie van officemanager. Mijn laatste baan bij een werkgever was bij een bedrijf in bouwmaterialen. Daar werkte ik voor onder andere 2 heren van de directie. Na  ruim 3 jaar werd ik helaas ziek. 

Eigenlijk had ik al een tijdje geen zin meer in een aantal werkzaamheden uit mijn functieomschrijving, moet ik je eerlijk toegeven. Maar ja, dat gevoel heb ik jaren gewoon weggestopt. Ook in eerdere functies die ik heb vervuld. Ik realiseer me nu wel dat het wegstoppen mij eigenlijk heeft leeggezogen aan energie al die jaren. En zo ontstond er dus steeds een burn-out. Zo heb ik er in mijn hele carrière geloof ik 4 gehad. Ach, dan nam ik weer wat afstand van de situatie en ging ik uiteindelijk weer door waar ik gebleven was.

Toen ik een aantal jaren geleden ziekt thuis kwam te zitten, had ik echt heel veel tijd om na te denken of ik wel of niet terug wilde keren in mijn huidige functie. En toen realiseerde ik me dat ik dat eigenlijk niet meer wilde.

Toen ik een aantal jaren geleden ziekt thuis kwam te zitten, niet met een burn-out (dacht ik), had ik echt heel veel tijd om na te denken of ik wel of niet terug wilde keren in mijn huidige functie. In samenloop met andere factoren realiseerde ik me dat ik dat eigenlijk niet meer wilde. Elke keer weer notuleren en het ook weer uitwerken etc. ik had er schoon genoeg van. Of beter gezegd, ik was er klaar mee.

Ik had er genoeg van om eigenlijk de zooi van een ander op te ruimen. Waar ik altijd ervan overtuigd was dat juist ondersteunen mijn kwaliteit was, kwam ik er naar een zoektocht achter dat ondersteunen juist mijn valkuil was en mij juist geen energie en blijdschap opleverde maar juist een heleboel energie kostte.

Tussendoor kreeg ik de diagnose ADD en voortvloeiende daaruit ben ik de opleiding tot coach gaan volgen. Overigens niet met de intentie er iets mee te gaan doen als werk. Meer om ervan te leren en te sparren met lotgenoten.

Maar ja, ik wist nog steeds niet wat ik wilde gaan doen. Weer als secretaresse? Nee hoor, mij niet gezien. Ik werd alleen bij het idee al misselijk. Dus dan maar op zoek naar iets anders. Maar wat….

Waar word ik nou gelukkig van dan?

Nou ik kon van alles opnoemen waarvan ik dacht dat ik daar gelukkig van zou worden. Maar wat bleek, ik hield mezelf eigenlijk voor de gek. Alles wat ik opnoemde was meer een antwoord zoals men van mij verwachtteen niet omdat ik dat zei vanuit mezelf. Dus ben ik eerst op zoek gegaan naar mezelf. Naar wie ik echt ben en waar ik voor sta.

Wat eerst een hele pijnlijke start was, werd al snel een hele mooie reis. Toen ik eenmaal op gang was met mijn zoektocht, kwamen de competenties die ik bezit en ook waar ik gelukkig van wordt vanzelf naar boven. Zo ontdekte ik dat ik secretaresse ben geworden omdat ik het een ander altijd heel graag naar de zin maakte. Dus was secretaresse eigenlijk een logische functie. Maar omdat het iemand naar zijn zin maken een andere onderliggende oorzaak heeft, liep ik erop leeg in plaats van dat ik juist blij werd van mijn functie.

Ik kwam mijn eigen waarden onder ogen en niet de waarden die andere voor mij hadden uitgekozen. En mijn eigen waarden en de waarden die bij een secretaresse horen staan niet in balans met elkaar. En dat houdt geen mens vol om zo te blijven werken haar hele leven.

Hoe zou ik dan een burn-out kunnen voorkomen?

Nou door te doen wat belangrijk voor mij is en dat waar ik gelukkig van word. Dus ging ik me verdiepen in mijn waarden en de daarbij horende kwaliteiten in mezelf. Zo leerde ik mezelf steeds meer te waarderen en ontdekte ik dat mijn eigenwaarde heel laag was. Tijd om daar wat aan te doen.

In mijn zoektocht naar wie ik ben en waar ik voor sta kwam ik een boel belemmerende overtuigingen tegen en een heleboel valkuilen. Eigenlijk maar weinig kwaliteiten maar nu bleek dat ik die gewoon heeeeel ver weg had gestopt.

Door meer te leren luisteren naar mijn lijf, te voelen wat mijn lijf zegt en daar iets mee te doen, kwam ik mezelf tegen. Dat was de eerste stap naar mijn nieuwe gevoel. Ik wilde niet alleen gelukkig met mezelf zijn maar ook gelukkig met mijn omgeving en dus ook met mijn werk. Door naar mijn waarden in mijn werk te kijken en naar mijn kwaliteiten werd er steeds meer duidelijk.

Ik wilde voor mezelf gaan beginnen als coach. In eerste instantie dacht ik dat ik alleen als ADHD coach aan het werk wilde gaan, maar dat is mij toch te eentonig. Ik wilde me breder inzetten en meer dan alleen ADHD. Er kwam steeds meer concreetheid in mijn gewenste situatie en daardoor steeds meer overzicht wat ik nog moest uitzoeken en waar ik heen wilde.

Ik ging me verdiepen in het opzetten van een eigen zaak en kwam in deze zoektocht een heleboel mooie en vooral inspirerende mensen tegen. Zo ontstond ook mijn interesse in het spirituele. En wat is dat ontzettend mooi. Dat waar het spirituele voor staat geeft mij handvatten om mezelf verder te ontwikkelen en verder te zoeken naar dat waar ik blij van word.

Dat wat ik heb ervaren, altijd maar geleefd worden, en ervan heb geleerd, gun ik anderen ook. Ik wil jou ook laten zien en leren hoe het is om jouw mooiste eigen leven te leven en daarbij is het beroep als coach een mooie uitkomst. Zo werd mijn droom steeds heftiger. Ik wilde een eigen zaak, nee een eigen salon, nee een eigen praktijk gaan opzetten als coach. ADHD coach was het dus niet, life coach ook niet, loopbaancoach ook niet, want ik wil het breder inzetten…. Ik had inmiddels al een naam bedacht maar nog geen naam voor mijn functie binnen mijn bedrijf.

Toen leerde ik iemand kennen die mij de juiste vragen stelde en waar ik heerlijk mee kon sparren. Hij gaf mij het inzicht dat ik mezelf meer een bewustwordingscoach voelde dan een andere soort coach. Ik wil jou ondersteunen en motiveren naar dat te doen waar jij blij van wordt en niet meer leven volgens de verwachtingen van een ander. Daar past de omschrijving bewustwordingscoach veel beter bij. En daar is ADHD coach een mooie aanvulling bij.

Nu ik zelf steeds meer mijn mooiste eigen leven leef en jou dat ook gun, was er maar een juiste manier en juiste omschrijving om jou dat ook te leren.

Dus ik ga vanaf 1 januari 2019 voor mezelf beginnen als bewustwordingscoach in mijn eigen praktijk. En nee geen saaie behandelkamer waar de kleur wit pijn in je ogen doet. Maar heel laagdrempelig bij mij thuis of wanneer jij daar behoefte aan hebt, bij jou thuis of buiten in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *