Thuiskomen bij jezelf

Bron: de tuin bij het Adoptie atelier

Thuiskomen bij jezelf. Ik heb mezelf maanden afgevraagd hoe dat zou voelen en hoe het zou zijn… 

Hoe kom je nou tot dat gevoel? Het klinkt zo gemakkelijk.

Maar niks blijkt minder waar. Vele vragen verder, vele levenslessen, verhelderende inzichten, opgedane kennis en heel veel momenten van pure stilte. Ja allemaal buiten mijn comfortzone om maar dat bracht mij wel naar mijn eerste ervaring van thuiskomen bij mezelf. 

Ik was blijkbaar al jarenlang aan het zoeken, maar onbewust op een verkeerd gebied. Ik zocht mijn gevoel van thuiskomen bij mezelf buiten mezelf en vaak ook bij anderen…Ik dacht ook dat het vinden van mijn biologische ouders daarvoor cruciaal zou zijn. Maar het bleek dat ik dichterbij moest zoeken…namelijk binnen in mezelf.

 

Mezelf heb ik namelijk altijd bij me. Wanneer jij je niet thuis voelt bij jezelf, je niet okay voelt in en met jezelf, zal jij je nergens echt thuis kunnen voelen. 

Dit inzicht kreeg ik vanuit de themabijeenkomsten over adoptie bij Adoptie Atelier, waar ik nog steeds heen ga, maar ook dat het leren van thuis voelen in en met jezelf niet vanzelf gaat. Het is een intens proces welke nooit klaar is… Kleine stapjes zal je brengen naar het grotere doel.

Door bewust stil te staan bij mezelf en de verbinding in mezelf op te zoeken, leerde ik de taal van mijn lichaam te spreken en dus te voelen hoe het daadwerkelijk met me was en nog steeds is.

Ik had nooit gedacht dat stilte in mij zoveel antwoorden zou geven op al mijn vragen. En mij zou laten zien welk pad ik moest bewandelen om thuis te komen bij mezelf. Blijkbaar zitten alle benodigde wijsheid en kwaliteiten al in me.

The worst loneliness is not being comfortable with yourself

~Mark Twain~

Misschien herken je het wel… Wanneer je iets besluit te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt of puf voor hebt, dan kan je zo een raar gevoel in je buik ervaren wanneer je dan toch gaat. Een gevoel van onrust en onbehagen…

Maar wanneer je dan toch besluit om niet te gaan, omdat je ervoor kiest om dat te doen waar jij zelf behoefte aan hebt, dan kan er een soort van verlossend en ontspannend gevoel zijn. 

Dat gevoel van onrust en onbehagen kan ontstaan doordat je dingen doet die je eigenlijk niet wilt. En wanneer je dat gevoel van onrust en onbehagen blijft voeden ontstaat er een gevoel in je lijf wat het begin kan zijn van bijvoorbeeld jezelf uitputten. 

Voor een gevoel van thuiskomen bij jezelf kan je kijken naar wie jij bent. Wat zijn jouw normen en waarden? Wat wil jij wel en niet…

Daarbij speelt Liefde voor jezelf ook een grote rol bij. Het nemen van de verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes. Maar dat is weer een stukje verder in de zoektocht naar jezelf. 

Heel veel liefs Sharon 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *